26 Ιουνίου 2013

[wall frames ideas] πώς να χωρέσουν τόσες κορνίζες σ' έναν τοίχο?!

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Square pictures at an exhibition
Photo by Horian Varlan on Flickr


Φοβερή τάση εδώ και καιρό! Αγαπημένη όσων αγαπούν τη διακόσμηση ή τη φωτογραφία ή και τα δυο, και ο εφιάλτης κάθε σπιτονοικοκύρη ή γονιού που βλέπει τον τοίχο του σπιτιού του να μεταμορφώνεται σε τυρί edam!

The Child - 28/365
Photo by Jamiesrabbits on Flickr

Πριν όμως πάρεις σφυρί και καρφί και αρχίσεις να γαζώνεις τους τοίχους, καλό είναι να οργανώσεις το εγχείρημα σου και ν' αποφασίσεις τη μορφή του. Πόσες και ποιες κορνίζες έχεις στη διάθεσή σου, τι φωτογραφίες θα βάλεις, τι έκταση θα καταλαμβάνουν στον τοίχο, με τι απόσταση μεταξύ τους και σε τι θέση.


Πρώτη εκδοχή: 
Όμοιες κορνίζες σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα. 


Σ' αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι απαιτείται περισσότερη προσοχή στην τοποθέτησή τους, ώστε οι αποστάσεις μεταξύ τους να είναι ακριβείς, σχηματίζοντας τετράγωνο ή ορθογώνιο ή, ακόμη, μια ευθεία, όπου παρατάσσονται η μια δίπλα στην άλλη.


Δεύτερη εκδοχή: 
Όμοιες κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη



Εδώ, θα μπορούσες να "παίξεις" με διάφορες εκδοχές, όπως να έβαζες στο κέντρο τις μεγαλύτερες και γύρω-γύρω ή δεξιά κι αριστερά τις μικρότερες ή να τις τοποθετήσεις σε ομάδες τη μια μετά την άλλη ανάλογα με το μέγεθος.



Τρίτη εκδοχή: 
Ανόμοιες κορνίζες σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα



Η πιο γοητευτική, σοφιστικέ, αλλά και "μπελαλίδικη" εκδοχή. Δύο επιλογές έχεις: συμμετρία ή χάος! Αν δεν θέλεις να "σπαζοκεφαλιάζεσαι" με γρίφους, τοποθέτησε τις κορνίζες έτσι, ώστε να σχηματίζουν ένα μεγάλο ορθογώνιο ή τετράγωνο. Αν η τάξη σε αφήνει αδιάφορο, μπορείς να δοκιμάσεις ότι συνδυασμό θέλεις, ακολουθώντας το ένστικτό σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να σου αρέσει. Για να κάνεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη μικρή σου γκαλερί, μπορείς να προσθέσεις μικρούς ή μεγάλους καθρέπτες, πίνακες, καμβάδες, πόστερ, διακοσμητικά γράμματα ή και, μόνο το πλαίσιο της κορνίζας

Τέταρτη εκδοχή:
Δημιουργώντας σχήματα



Έξυπνος τρόπος να δώσεις στυλ και ατμόσφαιρα σ' έναν χώρο, τοποθετώντας τις κορνίζες με τρόπο που να δημιουργούν διάφορα σχήματα, π.χ. οβάλ, ρόμβο, κύκλο. Ακόμη, μπορείς να δοκιμάσεις πιο ασυνήθιστα σχέδια, όπως μια καρδιά στην κρεβατοκάμαρα, δέντρο στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι με το αντίστοιχο αυτοκόλλητο ή ζωγραφισμένο σχέδιο στο background, ένα αρχικό γράμμα κ.τ.λ.

Πέμπτη εκδοχή:
Στηρίζοντας τις κορνίζες σε ράφια και βιβλιοθήκες
Sunset
Photo by Thales on Flickr
Πολύ καλή ιδέα για να δώσετε στα ράφια ή στη βιβλιοθήκη σας ένα έντεχνο ύφος. Μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά μεγέθη και χρώματα κορνίζας και θέματος, δίνοντας ύψος και χρώμα στον χώρο και κάνοντας αντίθεση με το χρώμα ή την ταπετσαρία του τοίχου.


Έκτη εκδοχή:
Καλύπτοντας ολόκληρο τον τοίχο

Μ' αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μια τέλεια γωνιά για διάβασμα ή χαλάρωση, να δώσεις πνοή σ' έναν μονότονο διάδρομο και στυλ σ' ένα κενό σημείο του σπιτιού. Καλό είναι να δοκιμάσεις τις κορνίζες πρώτα στο πάτωμα για να βεβαιωθείς ότι η σειρά τους είναι εντάξει. Μπορείς, χρησιμοποιώντας χάρακα και μολύβι, να σημαδέψεις ελαφρά τον τοίχο στα σημεία που θα μπουν οι κορνίζες. Ακόμη και φύλλα εφημερίδας μπορείς να κόψεις στο μέγεθος των κορνιζών και σε πρώτη φάση να τα κολλήσεις με κολλητική ταινία, για να δεις αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί.
New camera test
Photo by eelke deker on Flickr


Σκέψεις της τελευταίας στιγμής: Οι μεγάλες και βαριές κορνίζες θέλουν σίγουρα και ένα και δύο καρφιά, για να στηριχτούν. Για τις μικρές και πιο ελαφριές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστική κόλλα στερέωσης σε μορφή πλαστελίνης. Μόνο βεβαιώσου ότι η κορνίζα έχει πλαστικό αντί για τζάμι, ή αντικατέστησε το τζάμι με πλαστική μεμβράνη, για την αποφυγή ατυχήματος σε περίπτωση που πέσει!
Πρώτη δημοσίευση στο blog Βρίσκω τον τρόπο

Καλά μαστορέματα J !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου